follow us on social media!

Sandvik PrimeTurning i GibbsCAM

Sandvik PrimeTurning – ett lyft i GibbsCAM version 2023.

GibbsCAM 2023 innehåller en mängd nya funktioner inom både svarvning och fräsning som ger ökad konkurrenskraft. Ett särskilt värdefullt tillskott är stödet för Sandvik Coromant PrimeTurningTM som i GibbsCAM 2023 nu kan kombineras med både VoluTurn dynamisk svarvning och Y-axel / B-axel svarvning. Var och en av dessa teknologier har sina tydliga fördelar med högre stabilitet, ökad verktygslivslängd och kortare körtid. Men genom att nu kunna kombinera alla dessa metoder, i en och samma CAM programmering, har GibbsCAM användarna fått ännu fler möjligheter till ökad produktivitet. Alla metoder förtjänar förstås sin egen uppmärksamhet men i denna informationen fokuserar vi i första hand på just PrimeTurningTM.

SVARVNING I ALLA RIKTNINGAR

PrimeTurning™ gör att man kan programmera svarvning i alla riktningar på ett mycket mer effektivt och produktivt sätt jämfört med konventionell svarvning. Metoden använder dedikerade CoroTurn® Prime-verktyg som också integrerats i GibbsCAM. Metoden ger upp till 5 ggr ökad verktygslivslängd och mer än 50% tidsbesparing jämfört med konventionell svarvning. Flexibiliteten ökar samtidigt då svarvskäret kan bearbeta i fler riktningar. Vid PrimeTurning™ används en liten ingångsvinkel som skapar tunnare och bredare spån. Spånförtunningen innebär att matningen kan höjas radikalt i jämförelse med traditionell svarvning. Genom att svarva baklänges elimineras också spånträngning vilket är mycket fördelaktigt, inte minst vid invändig svarvning.

PrimeTurning

CoroTurn Prime Verktyg

COROTURN® PRIME TYP A OCH TYP B

För hög åtkomst vid finsvarvning och semi grovsvarvning används med fördel TYP A skäret som har tre skärkanter. Vid tyngre grovsvarning används det kraftigare TYP B skäret. Integrationen av Sandvik CoroTurn skären i GibbsCAM omfattar båda skärtyperna, inklusive möjlighet att rotera verktygspindeln simultant vid svarvning (simultan B-axel/V-axel).

PrimeTurning

GibbsCAM PrimeTurning utvändigt med dubbstöd

Om GibbsCAM

GibbsCAM är en ledande CAM lösning för programmering av CNC maskiner inom skärande bearbetning. Designad för att öka effektiviteten hos tillverkande verkstäder där lönsamheten drivs av GibbsCAMs verktygsbanor och postprocessorer som optimerar effektiviteten i CNC-maskinen. GibbsCAM kan interagera med alla större CAD system och stöder 2D till 5-axlig fräsning, svarvning, multi-task bearbetning (MTM), Swiss och Trådgnist.

För mer information eller visning, ring 08-59411630.

Kontakta oss för mer information!

Har Du frågor om några av våra produkter eller önskar få offert?

sv_SE