follow us on social media!

VMI förstärker med CAM

 

Efter många år med dialog programmering i maskin, väljer VMI att satsa på CAM.

Västerdalarnas Mekaniska Industri AB (VMI AB) är ett företag som erbjuder såväl kostnadseffektiv prototyp-tillverkning och legotillverkning i små till medelstora serier som helhetslösningar inom mekanisk industri. Hos VMI AB finns mångårig erfarenhet inom tillverkning med höga kvalitetskrav samt välutbildad ingenjörspersonal som bidrar med spetskompetens. Vår ambition är att arbeta i en nära relation med våra kunder och därigenom erbjuda tillverkning med stor flexibilitet och kundanpassning. Vi tar en aktiv del i våra kunders produktutveckling för att skapa en kostnadseffektiv lösning gällande såväl konstruktion och produktionsanpassning som materialval m.m.

Maskinpark
Maskinparken är modern och omfattande, de flesta maskinerna är av fabrikat Mazak. Här återfinns ett brett spann från enklare treaxliga fräsar till avancerade multifunktionsmaskiner (Integrex) med simultan femaxlig kapacitet. Genom åren har maskinerna programmerats mestadels via Mazak’s egna styrsystem (Mazatrol), men vartefter så har behovet att snabbt kunna programmera mer komplexa detaljer vuxit.

VMI valde GibbsCAM
Efter en lång process gällande investering i CAM-system föll valet för VMI AB på GibbsCAM 2016. Fyra maskinoperatörer har nu genomgått en skräddarsydd kurs (kund- och maskinanpassad utbildning) i CAM programmering för att få ut mesta möjliga ur den fina maskinparken.

Kontakta oss för mer information!

Har Du frågor om några av våra produkter eller önskar få offert?

sv_SE