Supportlogo toolbar new

GibbsCAM

GibbsCAM - effektiv CNC programmering

Geomagic Design grå

Alibre - parametrisk 3D CAD

CIMCO DNC 2

CIMCO - cnc-editor, dnc, pdm

Geomagic 300x110

GeoMagic - 3D scanning / reverse engineering

Fructus utökar med fler produkter från 3D Systems

Träffar: 4258

Geomagic logo

Smarta lösningar för 3D scanning, reverse engineering och inspektion.

Fructus utökar med 3D scanning & reverse engineering

• Geomagic Design X och Wrap för Reverse Engineering
• Geomagic Control för inspektion och mätning
• Capture Scanner för snabb och smidig scanning
Capture Scanner 800px

"3D Systems lösningar inom 3D scanning, reverse engineering och inspektion är marknadsledande och blir ett värdefullt tillskott för många av våra kunder. Dessa lösningar kan förutom att scanna och reparera modeller även omvandla scannad modell till intelligent solidmodell – en unik egenskap som gör den inscannade modellen väsentligt mer värdefull och användbar, och därmed även lämplig för tillverkning i CNC maskin. CAM program och styrning av CNC maskiner är ju kärnan i vår verksamhet”, säger Mikael Bagge hos Fructus.

Bild höger: 3D Systems Capture scanner finns i två olika storlekar - Capture och Capture Mini.

SCANNA, REPARERA, MODIFIERA, TILLVERKA

Med Geomagic programvarorna och Capture scannern kan användaren scanna in modeller för att sedan replikera, förändra och utföra nyproduktion av detaljer som saknar korrekt ritningsunderlag.

Bild nedan: Geomagic Design X – mjukvara för reverse engineering / omvandling av scannade data till parametrisk solidmodell

Geomagic Design X 800px

För scanning används med fördel vår Capture Scanner, eller annan valfri scanner på marknaden, Geomagic Design X och Geomagic Wrap stöder alla välkända scanner och kamera fabrikat såsom Nikon, Leica, Faro, Steinbichler med flera. Geomagic Wrap är idealisk för den som snabbt vill återskapa skal- och ytmodeller, exvis karossytor, råämnesformer, gjutämnen och liknande. Geomagic Design X används när behovet finns att skapa en intelligent och parametrisk solidmodell av det inscannade objektet.

FRISTÅENDE ELLER CAD INTEGRERAD

Geomagic Design X kan köras som helt fristående programvara men finns även som app till både Solidworks, Solid Edge, Inventor, Siemens NX och PTC Creo. Tack vare Design X begåvas den scannade modellen med ”intelligens” som gör att den kan eftermanipuleras i valfritt CAD program, exempelvis i vårt eget CAD program Geomagic Design. Intelligensen innebär att modellens så kallade ”features” kan ändras, tas bort, adderas och justeras, toleranser kan ändras och så vidare.

TILLVERKNING

För att sedan tillverka modellen i styrd CNC flyttas modellen enkelt vidare in i GibbsCAM. I GibbsCAM programmeras sedan fräs- och svarvoperationer för valfri CNC maskin. Alternativt så väljer man att 3D printa modellen i metall, eller annat material. Efter tillverkning kommer Geomagic Control in i bilden, och ger användaren de verktyg och funktioner som krävs för kvalitetskontroll / mätning.

CIRKELN ÄR SLUTEN

Den ursprungliga modellen har nu med hjälp av lösningar från 3D Systems blivit scannad, modifierad, tillverkad och kvalitetskontrollerad.

Bild nedan: Geomagic Wrap – mjukvara för reverse engineering / omvandling av scannade data till ”skalmodeller” (ytor)

Geomagic Wrap 800px

Se alla nyheter på ELMIA VERKTYGSMASKINER 2016!

Fructus ställer ut samtliga produkter på ELMIA mässan i Jönköping den 10-13 maj. Besök monter B04:15 för mer information om GibbsCAM, Geomagic, ToolManager och ToolSpace.