Supportlogo toolbar new

GibbsCAM

GibbsCAM - effektiv CNC programmering

Geomagic Design grå

Alibre - parametrisk 3D CAD

CIMCO DNC 2

CIMCO - cnc-editor, dnc, pdm

Geomagic 300x110

GeoMagic - 3D scanning / reverse engineering

Sättraby kompletterar med skärande

Träffar: 3965

Sättraby Verkstads AB är ett familjeföretag som började sin historia redan 1950. Man är av tradition tunnplåts-specialist men har nu expanderat även med CNC fräsning.

Sättraby Verkstads drivs idag i tredje generation utav bröderna Fredrik och Mattias Trolin. Förutom de takräcken som tillverkades i företagets ungdom på 50- och 60-talet, så har Sättraby Verkstad även haft en egen produkt. Man tillverkade vedkapar samt vedklyvar under namnet ”Eknäs” och dessa producerades i mellan åren 1986 till 1994.

Sättraby Mekaniska logo

Av tradition är man alltså legotillverkare av plåtdetaljer (stansning, svetsning, bockning och liknande) med en maskinpark bestående av CNC Stansmaskin Amada och CNC kantpress av märket Finnpower. Dock så har det genom åren funnits vissa mekaniska komponenter som man varit tvungen att lägga ut på lego, och därmed bestämde man sig för att få kontroll även över detta område genom att införskaffa en CNC fräs av märket Hardinge.

Programmering av CNC fräs kan ju vara en utmaning och man kompletterade därför Hardinge maskinen med en GibbsCAM programmeringslösning. Idag är Sättraby självständiga med både CAD/CAM lösning och CNC-fräs, och kan ta sig an även mer komplexa detaljer inom CNC fräsning.

Sättraby's styrka ligger i helhetstänkandet och i det stora tjänstsortimentet man erbjuder.