Supportlogo toolbar new

GibbsCAM

GibbsCAM - effektiv CNC programmering

Geomagic Design grå

Alibre - parametrisk 3D CAD

CIMCO DNC 2

CIMCO - cnc-editor, dnc, pdm

Geomagic 300x110

GeoMagic - 3D scanning / reverse engineering

GibbsCAM integrerar Sandvik Adveon

Träffar: 3615

GibbsCAM Sandvik Coromant Adveon

GibbsCAM får stöd för verktygshantering via ISO 13399

GibbsCAM stöder ISO 13399 och integrerar Adveon™ verktygsapplikation

Gibbs and Associates, utvecklare av GibbsCAM ® för programmering av CNC maskiner, meddelar att man nu samarbetar med Sandvik Coromant för att integrera verktygsbiblioteket  Adveon™ i GibbsCAM. Adveon har utvecklats i enlighet med ISO 13399, som är en standard för verktygsdefinition och datautbyte. Med ISO 13399 möjliggörs kommunikation mellan olika system såsom CAD, CAM, CAE, PLM och verktygsdatabaser gällande verktygsinformation. Gibbs påbörjar marknadsföringen av Adveon omgående, och integration i GibbsCAM sker i 2015 releasen.

Adveon stöder initiellt endast verktyg för fräsning, men stöd för svarvning kommer också att finnas i framtiden. GibbsCAM användare med aktivt serviceavtal får tillgång till Adveon utan extra kostnad.  Gibbs demonstrerar Adveon integrationen på IMTS mässan i Chicago den 8-13 september, i monter E-3310.

Adveon för GibbsCAM, ger GibbsCAM användaren möjlighet att bygga sitt eget verktygsbibliotek baserat på ISO 13399 standard. Adveon erbjuder stor flexibilitet vid hantering av såväl verktyg, skär och hållare, vilket i sin tur ger användaren möjlighet att kollisionssimulera det kompletta verktyget med exakt rätt mått - på ett enkelt sätt. ISO 13399 verktygsdata omfattar verktyg från en mängd olika leverantörer, och användaren kan konfigurera och skapa kompletta "tool-assembly's" med hjälp av ett smidigt grafiskt användargränssnitt. Verktygsdata kan hanteras både i 2D och 3D i GibbsCAM.

 “Vi applåderar Sandvik’s initiativ och ledarskap kring implementeringen av ISO 13399 i Adveon, och ser fram emot att via vårt samarbete leverera tidsbesparande lösningar till tillverkande företag runtom i världen,” säger Robb Weinstein, Senior Vice President hos Gibbs and Associates. “Adveon och GibbsCAM matchar varann perfekt - eftersom GibbsCAM associerar verktyg med bearbetningsprocess kan vi nu erbjuda både snabbare CNC programmering, men även möjlighet att hantera förändring och verifiering snabbare.”