Supportlogo toolbar new

GibbsCAM

GibbsCAM - effektiv CNC programmering

Geomagic Design grå

Alibre - parametrisk 3D CAD

CIMCO DNC 2

CIMCO - cnc-editor, dnc, pdm

Geomagic 300x110

GeoMagic - 3D scanning / reverse engineering

×

OBS

Lack of access rights - File '/images/bilder/Robotfräs_webinar_logo.png'

Webinarium om robotbearbetning

Träffar: 2848

Robotfräs webinar logo

Använd ditt vanliga CAM program även för Robotprogrammering

Visste du att Du kan programmera en 6 eller 7axlig robot lika enkelt som du programmerar en CNC fräs?

Fredagen den 13/9 kl 10.00 presenterar vi hur du kan skapa verktygsbanor i CAM systemet och sedan konvertera, simulera och skapa program för valfri industrobot exvis ABB, Kuka, Motoman med flera. Delta i vårt kostnadsfria webinarium och lär dig mer om detta.

Klicka här för att anmäla dig till webinariet.

OBS! Om du är intresserad, men detta datum inte passar för dig, meddela oss på tel 08-59411630 eller maila till info@fructus.se så ordnar vi med personlig visning.

 


 

FAQ - frågor och svar om robotbearbetning

1. En robot har helt andra axlar än en fräs, det är väl svårt att programmera?
- Axlarna fungerar förvisso totalt annorlunda än i exvis en 3- eller 5-axlig fräs, men programmeringstekniskt kan du använda samma verktygsbanor och samma CAM program som du använder för fräsarna. Det handlar bara om en enkel konvertering med hjälp av programvara avsedd för detta, värre än så är det inte. Teknologin är enkel att lära sig.

2. Noggranheten och stabiliteten i en Robot är väl för dålig för fräsning?
- Ja och nej. Man kan inte bearbeta finmekaniska komponenter med en hundradels precision. Ej heller kan man köra tung avverkning i stål med en stor planfräs. Däremot kan man tala om noggranhet på någon tiondel och tillräcklig stabilitet för att bearbeta i lättare material såsom plast, aluminium, komposit, trä och liknande.

3. Robotbearbetning är väl ändå väldigt begränsat?
- Förvisso finns begränsningar i form av noggranhet och stabilitet, men i gengäld finns inga gränser för vad du kan hitta på. Sätt en sprutpistol i roboten, och sprutlackera, du kan idag t.o.m analysera skikttjockleken på färgen vid simulering. Sätt arbetsstycket i roboten, eller, sätt arbetsstycket i en fixtur, flexibiliteten är enorm. En kaptrissa, sliptrissa eller pinnfräs i roboten, och du kan grada, renskära och kapa med en frihetsgrad som är väsentligt högre än i någon fräs. Robotprogrammet kan dessutom hantera 7e axel såsom extra rundbord, eller en linjär axel. Möjligheterna är nästan ändlösa...