Supportlogo toolbar new

facebook icon new LinkedIn logo Youtube icon 

GibbsCAM

Geomagic Design grå

CIMCO DNC 2

CIMCO DNC 2

KTH utvecklar elbil med hjälp av GibbsCAM

Träffar: 8097

KTH Formula Student - Formelbilsprojekt
KTH bygger formelbil för att tävla mot andra Formula Student team från hela världen. 

KTH Formula student 2016 bilen

Formula Student
Tävlingen som man deltar i är omfattande, och vinns inte enbart av laget med den snabbaste bilen, utan snarare av laget som presenterar den bästa helheten vad gäller både konstruktion, prestanda, ekonomi och marknad. Årets tävling, Formula SAE, gick av stapeln i Italien i början av augusti.

Årets bil - eV12 (2016)
Årets bil, kallad eV12, är som namnet antyder en elbil – en rysligt snabb sådan med acceleration från 0-100kmh på ca 3 sekunder. I juni anordnade KTH ett avtäckningsevent där man informerade om bilens teknik och de olika delmomenten i bilens utveckling & tillverkning. Det mesta utvecklas och tillverkas internt hos KTH. Vad gäller mekaniska komponenter såsom hjulupphängningar, fästen och liknande så tillverkas dessa i KTH’s egna CNC maskiner. Fructus Data AB har försett teamet med GibbsCAM för CNC programmering och Radius fixtursystem för smidig uppspänning.

KTH Formula Student detalj 800px KTH Formula Student hjulupphängning 800px

Ovan: Komponent till bilens hjulupphängning, CNC programmerad i GibbsCAM.

Resultat – Formula SAE Italien
Själva tävligen gick av stapeln i början av augusti. Bilen gick genom besiktningen och godkändes som tredje bil vilket gav teamet tidig tillgång till tävlingsområdet. Den extra tiden kom väl till pass för att hinna finjustera bilens väghållning. Därefter genomfördes samtliga sju tävlingsmoment med fina resultat. Trots en del tekniska problem i accelerations och endurance momentet lyckades KTH Stockholm åndå knipa till sig en hedervärd 6e plats totalt. Vi är stolta sponsorer & gratulerar teamet på KTH!

mer information:
www.facebook.com/kthformulastudentt