Supportlogo toolbar new

facebook icon new LinkedIn logo Youtube icon 

GibbsCAM

Geomagic Design grå

CIMCO DNC 2

CIMCO DNC 2

Gasellföretag kör GibbsCAM

Träffar: 11227

Fårbo Mekaniska i Fagersta – ett av Sveriges gasellföretag, växer så det knakar.

Fårbo Mekaniska är ett modernt legoföretag i hjärtat av Bergslagen. På deras 3500 kvm stora produktionsyta arbetar maskiner och medarbetare dygnet runt. Lagkänslan är en av företagets viktigaste styrkor, alla vet vad som krävs och alla arbetar mot samma mål.

En ständig vilja att utvecklas...
Att det går bra för Fårbo Mekaniska råder det ingen tvekan om, men att det skulle gå så bra som det gjort var det nog ingen som anade. Sedan nuvarande ägaren Roger Berggren tog över företaget 2005 har omsättningen ökat med otroliga 1 150 procent och antalet anställda har gått från 4 till 34 (2014). De som träffat Roger Berggren vet att han besitter en otrolig drivkraft. En drivkraft som förvaltas väl inom bolaget. Men vad är det mer som ligger bakom företagets fantastiska framgångar?

”Att ständigt ha en vilja att utvecklas, både inom produktionsteknik och genom att höja personalens kompetens, ligger till stor grund för hur vi hela tiden driver vårt arbete framåt”, säger Roger.

Hos Fårbo Mekaniska jobbar alla operatörer självständigt med allt från att skapa program till att sköta lättare underhåll av maskinerna. För CNC programmering använder man både GibbsCAM och RopeCAM från Fructus Data.

GibbsCAM stationen Fårbo Mekaniska 800

Roger tycker att det goda samarbetet med Fructus Data är väldigt viktigt för företaget. Årligen satsas ca 7 miljoner kronor på nya maskiner och utveckling av produktionen. Allt för att följa kundens önskemål.  Att exempelvis snabbt få igång en utbildning kan vara avgörande när man hittar kompetensbrist bland medarbetarna.  Genom samarbetet med Fructus Data breddar man personalens kunskap och kan komma igång med nya projekt snabbare på verkstaden.

Fårbo mekaniska har hittat ett framgångskoncept som de vågar satsa på.